lördag 28 november 2009

Vart har jag flyttat?


Har sett i flera av mina kommentarer att några undrar vart jag flyttat. Så nu tar jag och berättar det. Vi har flyttat till en liten ort ca 2 mil utanför Uppsala som heter Rasbo. Att vi valde just det stället är för att maken är uppvuxen där och killarnas farmor och farfar bor där. Sen ska jag väl ärligt erkänna att det mycket beror på att makens jaktmark ligger där. Ja och han kommer vara mycket i den förbaskade skogen men jag ska se till att han är upptagen med annat också hi,hi. I går var yngsta sonen på sin första innebandyträning ,han tyckte det var superkul. Vilken fin idrottshall dom har, den heter HALL 2000 och är ett bygge som engagerat halva bygden. Var också trevligt att träffa föräldrar och tränare. Visade sig att vi kände några stycken sen tidigare. Måste säga att vi känner oss mer hemma nu. I dag ska jag baka lussebullar och nån sockerkaka för i morron fyller stora sonen 12 år. Tror det blir många som kommer ,några är nog nyfikna på hur vi bor =) Ha en skön lördag och missa inte Dansbandskampen i kväll, Sannex från Uppsala är med. Min familj suckar redan för dom tycker jag är töntig hi,hi.

onsdag 25 november 2009

Lessen pojke !

Ja idag var det ingen bra dag, yngsta sonen vägrade gå till skolan. Slutade med att vi båda satt på hallgolvet och grät. Han saknar sina kompisar och är orolig för hur allt ska gå. Jag cyklade då iväg till skolan med stora sonen och passade på att prata med den yngres fröken. Döm om min förvåning ! Fröken blir jättebekymrad och vill verkligen inte att sonen ska vara lessen. Så på sin rast vid 9 kommer hon hem till oss och pratar med Linus, vilken fröken! Så nu är sonen gladare och har tom sagt att det redan känns bättre. Sen skulle hon prata med en pappa som tränar innebandy, för han hade frågat om den nya killen var intresserad av det. Allt kommer att ordna sig så att han känner sig som en i gänget. Själv börjar jag faktiskt känna mig hemma i huset har smått börjat adventspynta. Men jag hatar fortfarande alla tapeter hi,hi. Ha en bra dag!

måndag 23 november 2009

Halloj!


Ja då var flytten avklarad, puh! Nu är det bara den eländiga städningen kvar. Känns lite motigt med tanke på att jag fått städa huset också. Den som bodde innan hade verkligen fuskstädat. I dag var det sönernas första skoldag i den nya skolan. Tror faktiskt att en bloggerskas tvillingsöner går i min yngsta sons klass =) En av mina kompisar har visat mig runt på "byn" och berättat var alla bor hi,hi. Så det här kommer nog att gå alldeles utmärkt! Ett stort tack till min lillebror som släpade kartonger tidigt på morronen trots att han var "dunder" trött. Ett lika stort tack till min syster och hennes familj som alla hjälpte till med både det ena och andra. Även ett stort tack till två Rasbo killar och en Alundabo som också jobbade hårt. Nu är det färghinkar som gäller ett tag framöver och tapetval. Kan ju ärligt säga att det var inte tapeterna jag föll för i huset hi,hi. Kram på er allihop!!!

tisdag 17 november 2009

Första lasset avklarat!


Då har vi packat upp de första lådorna i huset. Wow ! Vilken skön känsla! Sönerna for omkring som galningar ,sprang ut och in i varenda rum. Svärföräldrarna kom förbi en sväng och tyckte det var väldigt fint och passande till oss. Själv är jag lite irriterad, det var fuskstädat hatar sånt! Men som maken sa så spelar det ingen roll hur det är städat för jag vill ju i allafall göra om det. Hm undrar om det var en liten pik ? Hi,hi. Annars har det varit lugnt här i dag, har legat på soffan sen förmiddagen. Fick i mig lite dålig skinka i morse till frukost, är så där att vara glupsk. Som tur var det bara jag som åt av den. Så jag har kollat in en massa såpor på tv. Nej nu ska jag umgås med min son som stukat sin tå på en flyttlåda som stod i vägen. Tjingeling!

måndag 16 november 2009

The big day!


Ja så har äntligen dagen kommit som vi väntat så ivrigt på. Klockan 15 idag får vi nycklarna till vårt hus. Hur det känns? Ha,ha helt obeskrivlig känsla nervositet och lycka blandat i en härlig kompott. Vi börjar flytta redan i dag, sånt som ska in i skåp,garderober och sånt vi kan vara utan några dagar. Ja, jag vet att jag alltid sagt att man ska måla och tapetsera först innan man flyttar in, att det blir enklare. Men det är inte alltid de teoretiska tänkande stämmer in på verkligheten hi,hi. På lördag går det stora flyttlasset med möbler. Kommer att vara kaos i vår port för grannarna flyttar ut samma dag. Men det kommer nog att gå bra, jag får peka ,vifta och styra upp det hela hi,hi. Ha nu en bra och skön dag!

lördag 14 november 2009

Då börjar det närma sig !


Usch, har varit så förbenat trött den här veckan. Har gjort årsarbetstidsbudget för nästa år och det blir ju några timmar då vi är 8 ordinarie och 7 xtra anställda. Så lyckades jag räkna fel 2 ggr på övertid/ob- tid. Då blev jag vansinnig, hade lust att göra flygplan av alla papper. Men till slut ordnade det sig och en person får tom gå upp i timmar. Tjejen blev jätteglad! Hemma har det inte blivit så mycket packande men nu i helgen ska flyttlådorna fyllas. Känns lite konstigt att packa ner alla saker, vi har ju ändå bott här i 12 år. Men det ska också bli väldigt spännande med det nya boendet. Maken som alltid låtsats vara ointresserad av inredning mm har plötsligt blivit intresserad av färgval mm. Han ska också göra nya bänkar till köket. Först tänkte han klä dom i mosaikplattor men nu har han slopat den ide´n. Ska bli betongbänkar, ja det är ju då som jag som hustru undrar om han är riktigt kry hi,hi. Jag har drömt och tjatat om betongbänkar sen jag såg ett Äntligen hemma program i våras. Men maken har bara svarat att det är fult. Man slutar aldrig förvånas! Just nu är han ute i skogen och vilar öronen från hustruns tjat hi,hi. Själv sitter jag och njuter av tystnaden, sönerna sover fortfarande. Så ska jag kika runt hos er andra. Ha nu en skön dag!

tisdag 10 november 2009

Utmaning !

Har fått en utmaning från Vardagslyx hos Nilla, så nu ska jag berätta 7 saker om mig själv.

1. Vansinnigt förtjust i mandariner/clementiner men är allergisk mot dom. Så hela vinter halvåret går jag runt och är täppt i näsan .För jag kan inte låta bli att äta dom hi,hi.

2. Avgudar min mormor och morfar, dom är helt underbara.

3. Biter på naglarna. Men har ändå nästan alltid långa fina naglar (fusk).

4. Smygläser makens jakt-tidningar när han inte märker.

5. Hatar att åka buss. Något jag nu måste lära mig att åka eftersom vi flyttar ut på landet.

6. Är en stark kvinna med 7 skinn på näsan men ändå väldigt ödmjuk.

7. Följer varenda avsnitt av Dansbandskampen ,sitter då nerbäddad i min mysfåtölj med en stor
godisskål.

måndag 9 november 2009

Startskottet har gått!


Ja då var det en vecka kvar till vi har husnyckeln i handen. Så nu ska det packas för fullt här hemma. Är helt galet vad tiden bara sprang i väg hi,hi. Fast man måste ju säga att vi gjorde en snabb affär, är en månad sen vi tittade på huset. Men har man velat fram och tillbaka i en himla massa år är det inte mycket att fundera på längre. I helgen har vi bara tagit det lugnt och laddat batterierna. Jag har lite sömn att ta igen sen tidigare då det blev lite tufft runt omkring.Maken har varit ute i skogen både lördag och söndag men bara sett kråkor hi,hi. Ja jag vet ska vara snäll mot honom. Jag lyckades stressa upp mig igår inombords för både det ena och det andra så jag framkalllade ett rejält astma anfall. Typiskt mig! I fredags hälsade vi på i sönernas nya skola. Gick så himla bra, hade trott att det skulle knorras lite, men inte då. Hjälpte väl till att några kände pappan i familjen bra. Sen har ju farmor jobbat på skolan i 30 år, men precis gått i pension. Farfar har en relativt känd snickerifirma på orten ,så familjen är väl inte helt okänd. Men just ja, i lördags var jag till Myrra och njöt av alla fina julsaker som kommit in och den goda stämningen som butiken bjuder på. Blev inget inhandlat men så fort jag flyttat blir det ett återbesök. Ha en skön dag !

onsdag 4 november 2009

Jaha, då var man 1 år äldre då !


Jo men visst, man har ju äran att fylla år idag. Rackarns nu är det bara 2 år kvar till 40. Dagen har varit skön, varit ledig från jobbet och umgåtts med mina härliga väninnor. Sms har droppat in under dagen. Men själva firande ska jag slå ihop med sonens födelsedag som ska firas i huset. Ha en skön kväll!

måndag 2 november 2009


Andra november redan, oj vad tiden går fort. På onsdag fyller jag år och har sen bara 2 år kvar till 40 ,rackarns. Om 14 dagar får vi nyckeln till vårt hus ska bli jättespännande. Här läses det heminredningstidningar på löpande band och maken är med på det mesta. Fast det nya vardagsrummet är vi väldigt oense om men jag får väl använda min kvinnliga list hi,hi. I går hade vi visning på vår lägenhet och det gick alldeles utmärkt, vi har en till i kväll. Köparna verkar väldigt sugna! Nej nu kommer jag inte på nåt mer att berätta om .Bjuder på en bild från mitt nuvarande hem. Ha en bra dag!
Hej !
Kul att du kikat in hos mig! Här kommer det hända mycket de närmaste månaderna och jag hoppas kunna bjuda på både skratt och trevliga bilder.



Gamla vykort

Gamla vykort