lördag 30 januari 2010

Äntligen lördag !




Vaddå äntligen ? Jo men då är familjen samlad och man kan göra saker tillsammans, ha,ha. Nu var jag lite rolig ! Stackars maken har blivit lite snuvig och måste vila. Passande just i dag när tvättstugan skulle bli helt klar. Sönerna är ute och bygger snökojjor. Själv då ?Jo har rastat snabeldraken och matat tvättmaskin. Men annars är det ganska skönt att det äntligen blivit lördag hi,hi. Bjuder på några trevliga bilder från mitt hem. Ha en skön lördag så ses vi i morron igen och då lovar jag att inte vara så PMS- tjurig =)

fredag 29 januari 2010

Ledig dag!


Ja idag har jag haft ledigt. Var meningen att jag skulle få besök men dom blev magsjuka. Lider med dom. Men då fick jag använda dagen på bästa sätt. När sönerna var i skolan tog jag bussen till stan och speedshoppade. På 1 timme hann jag med Jula,Jysk, Plantagen och Cervera kände mig väldigt nöjd. Sen var det bussen hem igen, kaffepaus sen piffade jag lite i badrummet. Bytte blommor i köket och piffade lite där också. Sen kom maken hem och ville ha lite " hustru tid" Så då blev det kaffe igen. Grabbarna var hemma halv tre tiden ,då blev det mellanmål. Nu har jag blivit attakerad av en kebablåda och är sjukt mätt. Jag blev ju så hungrig av att se på när sonen tränade innebandy hi,hi. Annars är här väldigt, väldigt lugnt. Vi har i kväll fått ett tungt besked, pappan till en av makens kompisar har gått bort. Våra tankar går nu till de anhöriga, då det var helt oförberett ingen sjukdom., det tog bara slut. Tänk nu på varandra och ha en skön fredagkväll.

måndag 25 januari 2010

Måndagsmys !


Ja det fick bli lite extra mys idag. Maken har åkt till stockholm på ishockey HV 71- Djurgården. Sönerna är sura på honom, men dom kunde inte följa med för han åkte med jobbet. Så nu har vi haft fredagsmys på en måndag hi,hi. I dag har äntligen min plåtburk med texten "knäckebröd" kommit. Jag beställde den i mique butiken brevid mitt jobb i september, hade nästan glömt bort den. Men så glad jag blev när jag fick hämta den. Mina röda "calou" är superfina och sköna, ska ha dom på jobbet i morron. Äldsta sonen har gjort parodi på sin mamma här i kväll och traskat runt i dom. Kan säga att det var en skön syn ;) På jobbet har det börjat en ny extra tjej i dag, hon kommer passa in alldeles utmärkt med oss. Annars är det ganska lugnt i butiken just nu är ett litet glapp mellan rea och att alla nyheter ska droppa in.

lördag 23 januari 2010

Den stora dagen !


I dag fyller min förstfödda 19 år, helt snurrigt. Va hände? Jag var själv 19 när jag fick henne, var en ganska osäker ängslig tjej som fått stå ut med mycke, ensam var jag också. Var ensam mamma i 4 1/2 tills jag träffade min nuvarande man. Kanske inte var den mest mogna mamman men jag gjorde mitt bästa. Nu hoppas jag hon får en fin dag och att hon blir glad över presenterna ! Annars i dag händer det inte så mycket, ska rasta snabeldraken och mata tvättmaskinen. Försöka lura ut maken på en runda i byn, men det lär inte funka har jag mina aningar om. Eller ska jag släpa med honom till färgaffären? Det vore nåt! Ha nu en skön lördag !

fredag 22 januari 2010

Fredagmyyyyys!


Nja så himla mycket mys blir det nog inte alla är supertrötta. Jag och L har mest legat i soffan i dag och slöat. Maken har varit ut och luftat bössan i skogen, men kom som vanligt hem utan nåt "vilt" . Begriper inte hur det kan bli så eftersom han skryter om alla djurspår han ser hi,hi. I morron är det en födelsedag i familjen, min dotter fyller 19 år. Tänk va tiden går ! Ska bli spännande att få komma till henne och se hur hon fixat. Misstänker att hon hör av sig i morron bitti och vill ha hjälp med att fixa fikat. Men det fixar jag så klart. Nu ska jag krypa ner i soffan hos maken och titta på film. På återseende !

torsdag 21 januari 2010

Så tråkigt ???!!!!


Hm, konstaterade i går att nästan alla mina vänner bor kvar i stan. Dom följde inte med i flytten. Får väl börja i skolan som grabbarna och försöka hitta fler vänner. Eller ska jag ta på mig en reflexväst med texten "nyinflyttad" på och gå ett varv på byn?? Ha,ha skulle se nåt ut!! Men gympan på måndagar då som en vän leder, kan det vara en väg till fler vänner ? Nej, blir bara svettig och trött. Det här får jag verkligen klura på =)

onsdag 20 januari 2010

Läskigt !




I dag var jag och min kompis ute på en härlig promenad, då stöter vi på 2 herrar som fotograferar snön i dikeskanten. Naturligtvis är vi tvugna att fråga vad dom håller på med nyfikna som vi är. Jo, det fotades antingen varg eller lo spår. Hoppsan ! Det var värst, men det kan väl inte vara möjligt ? Men det var det enligt dom. Hm jag ringer maken "jägaren" och förklarar vad vi sett, han skrattar bara och säger att vi är bra lättlurade. Men den diskussionen tänker jag forsätta när han kommer hem. Rackarns karl !!! Men i allafall är det nåt av djuren, rejäla tassavtryck i snön. Det läskiga är att spåren är ca 400 meter från vårt hus. Skulle nog ha bott kvar i stan hi,hi. Sicken statsråtta jag är. Nej nu ska jag pyssla om yngsta sonen som är hemma och är sjuk. Ska pussa på honom hi,hi.

tisdag 19 januari 2010

Skotokig ? Jag ?!


Ha,ha inte nog med att jag ser skor hela dagarna på jobbet ,nejdå dom ska synas hemma också. Så gissa om lyckan blev stor när jag hittade ett tyg med skor på !!!! Tyget "SVÄRMOR" kommer från http://www.mairo.se/ och är designat av Lisa Bengtson . Men jag hittar det bara i svart skulle vilja ha i rött som de visar i annonsen i Drömhem och Trädgård nr 1( sid 127). På tal om skor, gissa om det droppar in härligheter på jobbet nu. Oj,oj nu kommer plånboken sucka ett tag igen. Har kommit in ett par knallrosa stilletpumps från Tamaris, wow. Jag kan absolut inte gå i dom . Men jag kan köpa dom och ha dom på en hylla hi,hi. Sen i går kom det ecco receptor sneakers i svart och lila med lack detaljer puh, många skor blir det. Nej nu ska jag äta frukost sen ta mig till bussen. Ha en bra dag !

söndag 17 januari 2010

Innebandy och lite annat




Ja i dag var vi och tittade på innebandy där vi bor. Yngsta sonen har ju börjat spela i P-99 men har inte tränat så många gånger så det var publikläktaren som gällde. Men fy attan vilka duktiga killar dom visade var " skåpet skulle stå". Laget dom mötte var 98 :or. Så nu är L ännu mer peppad att spela ! Sen har jag haft svärmor på besök i dag, hon bor ju ganska nära. Fick massor av beröm för mitt inredande. Så sa hon med glimten i ögat till sin son att han skulle fixa sovrummet och vardagsrummet så jag kunde inreda klart hi,hi. Har hittat några burkar som jag ska förvara pennor och papper i på skrivbordet från panduro. Nej nu ska jag gå och sära på sönerna som inte är helt överens. Tjingeling !

lördag 16 januari 2010

Nu är julen ute ur huset!







Maken skratta åt mig igår kväll, varför? Jo , jag sa att alla tomtar och pynt gjorde mig illamående . Ja ni fattar ju hur dumt det måste ha låtit i hans öron ;) Eftersom jag typ i sommar kommer att fundera ut hur det ska se ut till nästa jul. Men nu är allt borttaget i allafall och oj så skönt det kändes, känner mig nästan helt frisk nu hi,hi. I dag står det inte mycket på agendan, maken är som vanligt och jagar är bara 2 veckor kvar på älgjakten nu. Så jag hoppas att han tar itu med sovrummet sen. Det ska bli mörkare beiget med en ljusrosa fondvägg. Han är ju inte så glad över det rosa men då sa jag bara att är jag lycklig blir han lycklig, hi hi kvinnlig list. Så han har att göra sen. Plus att han fortfarande inte har börjat med tvättstugan #¤%& ! Ha nu en skön lördag så hörs vi i morron igen .

fredag 15 januari 2010

Äntligen piggare !




Jodå nu är man pigg igen enligt maken för nu orkar jag tjata och domdera igen hi,hi. Men va tusan nån måste ju ta ton här hemma när inget händer. I dag har det varit som vårvärme ute "bara -4 grader kallt. Tog fina bilder när jag var med yngsta sonen till skolan på morronen. Är så fint ute. Det där med före och efterbilder borde jag ha tänkt på tidigare, glömde nämnligen att knäppa på stora sonens rum. Nej ,nu ska jag återgå till soffläge igen vi ses i morron. Lycktan på övre bilden har maken och sönerna gjort av isblock, dom är väldigt stolta över sitt arbete.

onsdag 13 januari 2010

Före och efter bilder !




Efter:





Före :



Idag ligger jag på soffan och ömkar mig själv. Har så ont i halsen och öronen. Värker i halsen så tungan känns bortdomnad. Enda fördelen är att familjen får det tyst i kväll när dom kommer hem ,orkar inte prata. Men jag har ju utlovat före och efter bilder från sönernas rum så här kommer bilder från den yngstas rum.

tisdag 12 januari 2010

Vilka godingar !!!




Ja kolla in vilka sötnosar som kommit in i sortimentet där jag jobbar =) Det blir nog ett par svarta till mig. ska köpa ett par vita eller rosa Calou till sommaren.

söndag 10 januari 2010

Vilket härligt väder !


Ja i dag är det helt underbart väder ,solen skiner och snön gnistrar och det är "bara" - 16 grader ute. Maken är naturligtvis ute i skogen och kollar läget. Fast jag tror jag vet varför han gick ut dit. Nalkades arbete hemma inne. Har en tvättstuga som ska ha nya bänkar och skåp som ska hämtas och monteras. Hörde nåt mumlande om att söndag var vilodag, jag förstår inte riktigt vad han menar. Min systerson åkte hem igår kväll, har gått jättebra och han kommer säkert sova kvar ganska snart igen. I dag kom nästa barn ,äldsta sonen ska ha sin kompis sova kvar tills i morron. Så det är full fart igen. I dag kom jag på att jag längtar efter att få fart på mina pelargoner igen. Tänk så fint det är när dom slår ut i full blom. Ska nog ha såna i burspråksfönstret i vardagsrummet och nån stor på matbordet där. Men jag har fortfarande inte kommit på vilken färg vi ska ha på väggarna där inne. Däremot har jag bestämt hur hallen ska se ut. Det blir vit panel ca 140 hög och ovanför det blir det ljusgrå färg. Maken ska snickra bordet till hallen som finns på sidan 23 i boken INRED OCH DEKORERA ljust och lantligt av ANNA ÖRNBERG. Ovanför det ska jag sätta gamla fönster med spegelglas i . Kommer att bli jättebra. Man kan ju faktiskt få ett nyare hus att se lite äldre och lantligt ut. Ha nu en skön söndag!

lördag 9 januari 2010

Gomorron!


Ja här var vi uppe med tuppen i dag, alla barn var väldigt alerta. Pojkarna har haft nattgäst, kusinen har sovit kvar. Ute är det -23 grader så det gäller att hitta på sysselsättning inne till dom. Kusinen har nämligen en förmåga att inte äga till att han fryser och det vill jag inte vara med om. Just nu har dom typ rallytävling i hallen, låter som jag har en hel elefantparad inne hi,hi. Själv ska jag jaga fart på maken så han skruvar upp gardinstängerna i sönernas rum. På tal om att jaga, maken har sagt så många gånger att är det runt -15 ute så går han inte ut i skogen. Men va tror ni han gjorde i går? Jo det var ju bara -13,3 när han kom hem så han drog på sig jakt munderingen och traskade ut i skogen. Kaxig till tusen om att han var tålig och minsann skulle fälla en älg. Skrattretande ! Hem kommer en frusen make utan nån älg. Temperaturen hade sjunkit till -19 när han kom hem . Så han fick värma sig och dricka lite kaffe, men jag älskar honom fast han är så envis. I går hade jag besök av min bästa kompis och hennes dotter, har verkligen saknat henne. Vi babblade hela tiden om allt och lite till.

torsdag 7 januari 2010

Tjingeling !


I dag har det snöat och bara varit -10 grader, rena vårvädret hi,hi. Sönerna har haft en kompis på besök. Jag har också haft besök av en kompis vi pratade om livet och en massa annat. Sen har jag försökt få min yngsta son att städa sitt rum men det är störtt omöjligt. Maken började jobba idag så nu är det min tur att få vara ledig. I morron ska min systerson komma och sova över. Han är en sån skön kille som man bara måste tycka om. Så nu ska jag få pyssla om honom till lördag. Jag borde börja plocka undan mina tomtar, men jag vet inte vad jag ska pynta med efter. Vill gärna att det ska var lantlig stil i vardagsrum ,hall och kök. Måste plocka om lite och införskaffa lite nya saker. Man får massor av ideer när man läser boken ovan.Nej nu ska jag gå och pussa på maken.

onsdag 6 januari 2010

Superkallt !

Ja det kan man verkligen säga att det är. Fick ju lite oväntat jobba i dag och då var det till att åka buss tidigt. Gissa om jag tyckte synd om mig själv hi,hi - 28,8 grader. Men det var bara pälsa på sig min härliga canada goose jacka, ecco vandringskängor , tjock mössa och varma vantar. Eftersom det var lite kallt så hade bussen blivit lite försenad och jag kände kylan börja krypa inpå mina ben. Men då tog jag och såg mig omkring så att inga andra var ute sen dansade jag till E-type som strömmade ut i mina radiolurar. Oj,oj det måste ha sett ut som viking line reklamen när dom dansar i busskuren ha,ha. Ända fördelen med den här bistra kylan är att maken faktiskt låtit bli att gå ut och jaga i dag, tjoho! Den inbitne jägaren blev besegrad!!! Ska ju ärligt erkänna att jag varit lite bitsk senaste veckorna när han gått ut och jagat 2 gånger om dagen. I och för sig skulle jag nog varit lite tacksam om han kommit hem med nåt. Men jag tror han går ut för att slippa mitt tjat om all renovering som ska göras. I morron börjar han jobba igen och jag går på 5 dagars ledighet, ska bli så skööööönt!

tisdag 5 januari 2010

Underbara ting från Jotex




Dessa saker kommer med stor sannolikhet att hamna i mitt hus =) Helt underbara! Nu när det är så kallt ute blir det mycket surfa vid datorn när jag blir ledig. Jobba i morron också sen ska jag vara ledig 5 dagar. Så då blir det lite nätshopping. Men jag ska också ha en massa besök av vänninor och barnens kompisar. Ha nu en skön kväll.


söndag 3 januari 2010

Min kamera förstår mig ännu inte!







Nej, precis så är det! Jag har talat lugnt och varit sansad vid fotografering men den vill inte riktigt fungera som jag vill. Så i stället bjuder jag på bilder lånade från http://www.ellos.se/ istället. Är sånt jag tänkt införskaffa till köket lite lantlig känsla. Det ska bli nya stolsöverdrag, hissgardiner och bordstabletter i vitt och blått. Tror det kommer kännas fräscht och fint. I dag har vi varit väldigt effektiva här tidigt i väg till IKEA sen hem .Fixat med det sista i sönernas rum ,saknas bara gardiner. Så har jag bakat och städat . Maken hann även med en vända ut i skogen i kylan, han är en sån tokstolle.

lördag 2 januari 2010

Jädrans kamera!

Jag utlovade ju bilder på mina söners rum . Men den sjutusandes kameran och jag kommer inte riktigt överens, men jag skagöra ett nytt försök i dag. Här har kommit massor med snö och mer verkar det bli. Jag bara njuter jag älskar snö hi,hi. Nja att skotta snö är förstås inte det roligaste jag vet men,men. Från det ena till det andra har ni fått ellos vår katalog? Oj oj dom har kommit på att vi är många inredningstokiga tjejer och killar i sverige. Vilket härligt sortiment dom fått till.
Hej !
Kul att du kikat in hos mig! Här kommer det hända mycket de närmaste månaderna och jag hoppas kunna bjuda på både skratt och trevliga bilder.



Bloggarkiv

Gamla vykort

Gamla vykort