onsdag 28 april 2010

Långt mellan inläggen ???


Ja det har ju varit så fint väder så man vill ju inte sitta vid datorn då. Helgen har bjudit på både fint väder trädgårdsarbete och trevligt sällskap. Min dotter har varit hemma och myst med mamma och M . Maken och L har varit en sista helg till sommarstugan. Dom har packat ner porslin mm. Tror det var lite jobbigt för dom båda, L var väldigt lessen när dom kom hem . Är inte lätt att förklara att man ska leva på alla trevliga minnen därifrån. Så småningom kommer dom att förstå. Annars har här inte mycket hänt, jag har klippt ner lite buskar runt tomten som såg ut som skatbon. Så i dag är jag ledig matar tvättmaskin och rastar snabeldraken, ska även ta tag i stryktvättsmonstret. Sen ska jag ut och njuta av det vackra vädret ! Vad har ni själv gjort för nåt kul ?

lördag 24 april 2010

Underbart väder !


Ja ibland kan vädret spela en ett riktigt spratt. Igår kväll så gick åskan först sen regnade och haglade det. Men nu skiner solen och det är riktigt skönt i luften. Kommer inte att göra så mycket i dag mer än att umgås med mina barn . Har min stora dotter på besök hela helgen vilket gör mig väldigt glad. Bilden jag visar är från vår fondvägg på jobbet. Den kommer från flugger färg , är så fin. Ha nu en riktigt skön lördag !

onsdag 21 april 2010

Jag är kär !




Ha,ha tänker ni, har hon kommit på det nu efter 15 år ? Nej, jag menar inte maken ! Jag har hittat en ny tidning ,den heter VÄLKOMMEN HEM. Blev störtt förälskad! Så fina repotage och underbara bilder. Annars rullar livet på som vanligt. Vi säljer en massa härliga skor och lika många nyheter kommer även in i butiken. Det roligaste är när det kommer småbarn som absolut bara ska ha skor som blinkar. Föräldrarna ser uppgivna ut och köper. Kommer själv ihåg hur det var. Mina killar hade skor som både lät och blinka. Dottern hon skulle bara ha rosa och helst med my little pony på. Men det var då det, nu ska det vara andra märken. Undrar var våren tog vägen? Här är det snöblandat regn som kommer ner, måste vara "askmolnets" fel . Nej nu ska jag ta mig en kopp kaffe och läsa min nya tidning.

måndag 19 april 2010

Ny vecka nya utmaningar!


Ja äntligen har startskottet för husrenovering gått. Har varit lite si och så med det, maken har varit måttligt inspirerad. Men nu börjar det hända grejer. Han har börjat med vårt varmbonade föråd som ska fungera som förvaring och hans lilla krypin. Ha ha nu undrar ni säkert om han inte får bo inne i huset. Jodå det får han men han har så mycket pyssel som fiske,jakt och mycket mer som jag inte vill ha inne. Kommer även bli massor av garderober att förvara kläder och skor i som ej är i säsong. Man ska även kunna ha hockey eller fotbolls spel uppställt där. Sen är det sovrum,vardagsrum ,hall och kök som ska få sig en ansiktslyftning. Ska målas, tapetseras och läggas golv. Förhoppningsvis inköpas nu soffa och ny säng.

lördag 17 april 2010

SM GULD INNEBANDY !




Vill bara säga tack till Uppsalas stolthet, STORVRETA INNEBANDY. Som i dag tog hem SM guldet och bjöd på en sån himla bra match. Min yngsta son är så glad att hans idol Henrik Stenberg gjorde mål och visar vilken stjärna han är. Linus är nu så glad att han på sin innebandy klubba har Henriks autograf. Jag skulle också lägga ut en bild på Linus och Henrik men då vill naturligtvis inte min förbaskade dator det. Men än en gång Tack för SM guldet !!!

Lite gråtrist dag !


Ja det är grått,grått,grått ute. Men det är ju april och vädret brukar spela oss ett spratt. Mina tankar går till alla som "sitter fast" i det flygkaos som uppstått pga vulkan askan. Men man får också sig en tankeställare och undrar över vår sårbarhet i världen. Jag sitter ofta och klurar på vilka färger material eller vilka inredningsprylar som ska införskaffas ett riktigt ilands problem. Det är ju riktiga småsaker egentligen men jag orkar inte gå och bekymra mig eller rättare sagt jag kör med skygglappar och öronproppar. Så jag fortsätter klura på min husrenovering, det gör mig pigg och glad. I dag känner jag mig lite piggare men halsen känns fortfarande lite för mycket. Har fått kommentarer om skorna jag visade i förra inlägget. Ja det är lite kul att "träskor" kommit på modet igen. Skorna kommer från Moheda, Tamaris och Vagabond och finns att köpa i butiken där jag jobbar skoaugust i Gränbycentrum. Ha en skön lördag !

fredag 16 april 2010

Sjuk !




Ja nu är jag sjuk, så typiskt. Har ont i halsen ,huvudvärk och feber. Så det knapras Ipren och Strepsil men med föga resultat. Eller kan jag har drabbats av "askmolnet" som ligger över oss hi,hi. Grabbarna springer ut och in hela tiden ena stunden ska dom cykla sen är det fotboll nästa sekund. Maken pysslar i köket med maten. Sen ska han ut i skogen ett par timmar och kolla på "vildsvin" Ha,ha jag tror inte det finns några, är bara ett svepskäl att slippa ta tag i renoveringen. Han har inte kommit på att jag överlistat honom. Men låt gå för den här gången, själv tänker jag bädda ner mig i soffan äta glass och kolla tv. För en stund sen hittade han råttor i cykelförådet, så nu tänker jag ställa min cykel ute. Jag verkligen hatar råttor, så fort jag ser en så skriker jag hysteriskt. Så det är nog bäst att jag inte är i förådet annars kan grannarna börja undra vad det är för en galning som är nyinflyttad hi,hi. Ha nu en riktigt skön fredagskväll !

tisdag 13 april 2010







Kommer ni i håg dom stolarna som jag skulle göra sååå fina ha,ha. Mycke snack och lite verkstá, men nu är dom på gång. Har slipat borstat och grundat dom så till helgen skadom visas. Annars har det inte hänt så mycket mer än att vi fått in massor med fina skor på jobbet, jisses. Så går jag förstås runt i mina röda calou här hemma :-) Visar även bild på några Moheda som vi säljer på skoaugust. Så till sist alla ni som undrat.... min favoritlampa är köpt hos www.ellos.se den finns även som golvlampa. På återseende !

fredag 9 april 2010

Lite nya bilder !

Lite suddig bild, men den här klockan har min mormors pappa gjort . Tyvärr saknas urtavla ,men det ska väl kunna gå att hitta på nån loppis.














Äntligen hittat en bild som passar i min SIA ram.

torsdag 8 april 2010

Vilken härlig värme !


Ja idag har det varit lite mer än 12 grader varmt, helt underbart. Nu finns det inte mycket snö kvar på tomten, nu är det mest vatten. Går man på gräsmattan låter det ungefär "klofs,klofs " under stövlarna. Eftersom vi ganska nyligen flyttat till vårt hus är det med spänning vi ser våren komma. Pappa har varit här i dag och kikat på vårt äppelträd som nog behöver beskäras till hösten. Maken har idag jobbat trots hosta, han kan vara väldigt envis ibland den gubben. Sönerna är på bättringsvägen. Dom har gjort massor med teckningar på bilar i dag. I morron kommer äldsta barnet hem på besök en stund. Vad har hänt annars då? Ja inte så himla mycket allt lunkar på som vanligt. Har semester idag och i morrn sen ledig helg, jätteskönt !

tisdag 6 april 2010

Sommarstugesorg !!!
















Jo, så är det faktiskt. Mina svärföräldrar har bestämt sig för att sälja världens underbaraste plats. Sommarstället som våra tre barn vuxit upp i är nu till salu. Känns jättekonstigt. Men nu när det är ett faktum får vi minnas alla underbara stunder som vi haft där grillfester,midsommarfirande, vintermys, påsken när vi förlovade oss där, dotterns alla härliga upptåg och mycket annat kul. Hoppas att dom som köper det får lika många underbara minnen.

måndag 5 april 2010

Ingen vanlig påsk !











Nej den blev lite annorlunda. Maken och sönerna ligger sjuka i feber ,halsont och hosta. Dom ville inte ens ha godis på påskafton. I går åt dom lite påskmat, men inga mängder. Svärmor och svärfar var förbi en sväng och var väldigt oroliga, men så är det att vara sjuk. Dom tyckte sååååå synd om alla. Precis det är jättesynd om mig som får ta hand om dom hi,hi. Nej, jag har umgåtts väldigt mycket med min utflugna dotter i påsk. I går var hon och jag och tittade ut en ny soffa till henne, superfin hörnbäddsoffa. Men jag har varit lite kreativ också. Har sytt "fusk" hissgardin till köket, ska bli en till dit. Sen har jag pysslat lite, så hittade jag på min första miljögården pryl en vägglampett. Den fick jag på min 30 årsdag, den blev också inkörs porten till shopping på Myrra. Då kan man nästan säga att man är stamkund efter 9 år. Hoppas ni haft en skön påskhelg, här ska i dag komma lite snöblask hmmm.
Hej !
Kul att du kikat in hos mig! Här kommer det hända mycket de närmaste månaderna och jag hoppas kunna bjuda på både skratt och trevliga bilder.



Gamla vykort

Gamla vykort