fredag 30 september 2011

Modehelg Gränby Centrum !





Nu är det en stor helg för oss butiker som ligger i Gränby centrum. Från och med i dag är det 20% rabatt på valfri vara mot kupong. Av tidigare erfarenhet vet jag att det kommer bli ett himla tryck ;) Vår butik har dessutom annonser och annonsblad så det är bara tagga. Själv har jag ju legat nerbäddad hela veckan med feber och talförbud. Smart ordination till nån som tom pratar i sömnen hi,hi. Men jag är så mycket piggare förutom att rösten inte bär. Men jag ska jobba i morron 12-16, får bli teckenspråk ;) Visar er vår fina reklam. Ha en skön fredag !  

torsdag 29 september 2011

Varför ??

Ja det kan man ibland verkligen fråga sig. Livet kan vara så orättvist och hånfullt. Måste folk ryckas bort när de är mitt i livet ? Varför kan vi bota de flesta sjukdommarna men inte cancer ? Förra veckan gick en väldigt omtänksam och fin människa bort från oss. En man som visat en enorm styrka och varit ett sånt stöd för både ungdomar och föräldrar. Ni som följt min blogg ett tag vet att vi haft det lite tufft med en av våra tonåringar för några år sen. Den mannen var då en god lyssnare och ett enormt stöd för mig som vilsen och rädd mamma. Sent i går kväll fick jag ett nytt tungt besked, som jag vet kommer bli jobbigt för min dotter. En nära släkting på hennes pappas sida är i det kritiska stadiet. En kvinna mitt i livet med 3 unga vuxna barn och make. En kvinna som alltid givit 100% för sina barn. Mina tankar går till alla berörda och har fått mig att fundera mycket på min egen roll som mamma. Jag och min dotter har pratat massor om det här. Döden är på nåt sätt tabu ,men ibland måste man få bara prata,prata. Ingen av oss är ju skyddade ifrån den men de flesta av oss får leva ett långt härligt liv. Men om nåt skulle hända vore det då inte bättre att känna att man inte är ovän med någon eller att man åtminstone hann prata ut ? Ja man får sig många tankeställare när man ställs inför såna här situationer. Ja nu blev jag lite djup och nedstämd i mitt inlägg men sånt här berör så fruktansvärt mycket att det bara gör ont. Kram på er alla !
 

onsdag 28 september 2011

Tänkte berätta lite om Kitchen aid

Jag har haft denna raring i ägo en längre tid och är så nöjd med henne. Fick henne i present av make och barn när jag fick tjänsten som butikschef, väldigt uppskattat. Många tycker den är en skrytsak och ja visst är den väl nåt extra men så bra bruksmaskin som finns i miljontals hem runt om i världen. Så här får ni lite fakta om skönheten :
1908 Ingenjören Herbert Johnston studerar en bagare som med tung järnslev knådade en bröddeg.Han fick en idé som utvecklades till att bli den första kommersiella köksmaskinen.Maskinen kom helt att förändra bagarens arbetsamma brödbakning.
1914 Lanserade Johnston den första köksmaskinen på marknaden och vägde nästan 3 ggr så mycket som dagens maskin på 11kg.
1916 Kitchen Aid fick ett stort genombrott då amerikanska flottan började utrusta alla sina fartyg med maskinen.
1919 Livsmedelskvarnen lanseras och blir ett populärt tillbehör. Det går nu att mala kött,fisk,grönsaker och kombiner med korvhornet för tex tillverka hemagjord korv. Därefter väntade nästan 30 år av utveckling av produkten och av olika nya modeller.
2011 Kitchen Aid som firade 90 års jubileum år 2009, är fortfarande en av de mest populära presenterna i många länder och finns nu i 24 olika färger. Själv så är jag ägare av den cremé färgade.  

söndag 25 september 2011

Hunduställning !

Då har vi varit på utställning med Cito igen. Så himla kul att få visa upp sin raring ;) Förra gången fick jag ju besk kritik av dommaren för att jag var så nervös och behövde ringträna mera. Det var i maj, sved faktiskt lite i hjärtat. Men han hade ju rätt, maken var väl inte heller så imponerad av min uppvisning i ringen. Jag är ju en person som älskar utmaningar så jag anmälde mig och Cito till en ny utställning !!!  Under hela sommaren har jag ringtränat på både grus och gräs. Men maken har inte vetat om det. Utan när han påpekat att jag skulle ringträna så har jag bara suckat till svar hi,hi. Så i dag skulle vi visa vad vi gjort . Maken var nervös när vi åkte hemifrån och sa det kommer inte gå, min pappa sa att de skulle hålla sig på sidan om och inte prata så mycket med mig så jag slapp bli nervös. Ha,ha gissa om jag haft svårt att hålla mig i några veckor. En halvtimme innan vi skulle in i ringen gick jag i väg med Cito. Drog några varv på en gräsplätt utanför utställningsområdet. Min pappa och hans fru undrade nog vad jag skulle göra så de kikade efter mig. Gissa om de blev förvånade när de fick se vilket team jag och Cito blivit !! Efter en stund såg även maken oss och blev väldigt överraskad ! Hur gick det då ?? Jo vi fick VERY GOOD ,men ingen rosett. Citos brorsa Cero vann ,men det gör ingenting är glad för deras skull. Jag gjorde ju min egen vinst :)

lördag 24 september 2011

Vinnaren är lottad !!

Det här var riktigt kul !! Så många fler besökare jag fått och så många ny bloggar jag fått se. Jag har nu dragit en vinnare till halsbandet men jag tyckte det var så många lotter så jag drog en andra vinnare också som vinner ett fint armband.
Vinnaren till halsbandet är..........Hilla på My Woodhome
2:a priset går till Malin med bloggen Betong ute och inne. Stort GRATTIS !! Maila era adresser till mig på nilla.jansson5@gmail.com så skickar jag era fina vinster. Till er andra vill jag säga att det kommer en ny tävling om två veckor ;) Tänkte fira min 40 års dag med en tävling ! 

söndag 18 september 2011

Oj så många nya besökare !

Tänk så roligt det är att knäppa på datorn och se 42 kommentarer på tävlingen ;) Så många trevliga nya bloggläsare. Här rullar det på både på jobbet och i hemmet. På jobbet så verkligen svämmar det över med nya skor, vill ha typ hälften av alla som kommit hem. Ni kan ju tänka er när det kommer TP, Timberland, clarks, Park West , sixty seven, Vagabond och så mycket mer. I måndags började min dotter sin arbetspraktik hos mig, så himla kul. Hon är tre gånger värre än mig när det gäller skor ;) Lite baciller har det härjat på jobbet också men alla är så duktiga och jobbar på. Här hemma kämpar maken med kaklet i köket ,sitter som berg det gamla. Men det kommer bli så snyggt när allt är klart. På lördag kommer resterande bänkskivor hem. I dag har vi varit med yngsta sonen och kollat fotboll. Lite kallt och blåsigt men väldigt spännande. De mötte serieledarna och spelade oavgjort 1-1, min son gjorde målet !! Nu sitter jag och myser i soffan och har en stor ljusbricka full med tända ljus. Vi har fortfarande ingen värme i huset men hoppas det ordnar sig i veckan. Har varit lite kallt om fötterna på mornarna. Vår villaförening borrar för bergvärme som jag verkligen tror blir bra. Men det har nog varit lite trassel på vägen. En kamin hade varit skönt nu. Nej nu ska jag se klart reprisen av Leila bakar i Frankrike. Må så gott mina vänner.
PS . Börjar dra ihop sig för vinstdragning DS

onsdag 14 september 2011

ecco store /skoaugust Uppsala




Måste bara visa vilka fina skor som kommit in i butiken där jag jobbar. Är från ecco och tycker absolut de har tvättat bort "tönt" stämpeln som många tycker ecco är. Har jobbat med ecco ganska många år och blir så glad att de år efter år verkligen tuffat till sig. Naturligtvis gillar jag alla de andra märkena vi har i vår butik också ;) Vi säljer även snygga väskor från ecco. Just nu pågår en tävling i alla ecco butiker i Sverige där du som kund har chansen att vinna antingen väska,plånbok eller bälte. Så ta dig till närmaste ecco butik och tävla.  

tisdag 13 september 2011

Vilket höstrusk !

Det blåser och regnar som bara den här men jag tror det ser likadant runtom i Sverige i dag. Blir mycket mys med tända ljus och så får man kura ner sig i soffan . I helgen var min son Linus på innebandycup i Stockholm och deras lag vann alltihop. Gissa om de var stolta ! Stort grattis till Rasbo IK Team -99. Sex raka segrar ;) Här har det återigen blivit stopp i köksrenoveringen, maken varit sjuk i 1 1/5 vecka och sängliggande. Men så fort han är kry blir det nya tag. Jäklas lite där gamla diskbänken ska bort , men det löser sig nog. Har diskuterat fram och tillbaka om vi ska ha 2 runda hoar eller en liten diskbänk med ho och avställningsyta. Blir inte klok på hur vi ska göra. Sen får vi nog dra lott om vilken kran det blir har två alternativ . Snacka om stora ilands problem ;) Sen ett annat projekt som upptar min tid är min kommande 40 års dag, den ska firas ordentligt ! Vet bara inte hur, ska jag ha öppet hus eller bara bjuda in middagsgäster ? Maken tycker vi ska åka bort och bara mysa , men nej jag tycker om att ha folk omkring mig . Måste snart bestämma mig. ni har väl inte missat min tävling ? alla kan vara med även om du inte har nån blogg. Kommer en ny tävling snart igen då jag tänkte fira min stora dag ! Ha en bra dag !

lördag 3 september 2011

TÄVLING !!!

Dags för mig att ha min första tävling ! Har nästan haft 20 000 besök på min blogg och det vill jag fira. Så lämna en kommentar så är du med i utlottningen länkar du till mig har du två lotter. Meddela gärna det i kommentarer . Tävlingen pågår till den 22/9 -11, vad kan man vinna ? Jo det fina halsbandet på bilden . Kedja och berlock från VÅGA
Hej !
Kul att du kikat in hos mig! Här kommer det hända mycket de närmaste månaderna och jag hoppas kunna bjuda på både skratt och trevliga bilder.



Gamla vykort

Gamla vykort