fredag 8 oktober 2010

Älgjakt !


Då var det dax för årets cirkus igen, suck. På måndag börjar älgjakten här i Uppland och maken ska ut och försöka fälla nåt vilt. Jag verkligen hatar den här perioden för det är inte bara den veckan utan nu kommer varenda jädra helg innefatta jakt fram till sista januari. Ta en " Hälge" tidning och läs den så ar du en klar inblick i min tillvaro det närmaste 4 månaderna. Söndag kväll kommer maken packa ryggsäck, kolla den minst 15 ggr för att vara säker på att allt är med. Sen ska det inhandlas satsumas flera kilo, för det måste han ha som energi i skogen . I morron kommer han slipa sina jaktknivar trots att han troligen inte behöver...så här håller det på. Vår lilla Cito mår nu alldeles utmärkt igen. Springer runt och är allmänt busig, biter och jagar sin svans. I natt har han sovit själv och funnit sig ganska bra i det. Fast i morse halv 4 var han utvilad och redo för bus. Så då fick maken ta ut honom på promenad. Hoppas ni alla får en skön helg !

3 kommentarer:

Jejje sa...

känner igen detta fenomen:)kolla pejlar,packa ryggsäcken m.m......hoppas du får njuta av gott älgkött.ha en bra helg/jaktfrun från norr

Ann-Sofi i Åtorp sa...

Hej!
Åh vad jag känner igen mig....fast min make jagar nästan året runt! Tur att vi inte har småbarn (träffades i mogen ålder) för då hade vi nog varit skilda vid det här laget!
Vi får hoppas att våra frysar fylls med älgkött (för det vill vi väl ha?), mvh "jaktänkan" Ann-Sofi i Åtorp (Värmland)

alegni sa...

jag känner med dig, nilla. maken har också jagat, fast det var före min tid, så jag vet hur mycket tid eländet tar... hoppas dock att ni får mycket kött till vintern som kompensation.
skönt att höra att cito mår bättre!
fina bilder från affären i inlägget här ovanför.
kram
ingela

Hej !
Kul att du kikat in hos mig! Här kommer det hända mycket de närmaste månaderna och jag hoppas kunna bjuda på både skratt och trevliga bilder.


Gamla vykort

Gamla vykort