torsdag 29 september 2011

Varför ??

Ja det kan man ibland verkligen fråga sig. Livet kan vara så orättvist och hånfullt. Måste folk ryckas bort när de är mitt i livet ? Varför kan vi bota de flesta sjukdommarna men inte cancer ? Förra veckan gick en väldigt omtänksam och fin människa bort från oss. En man som visat en enorm styrka och varit ett sånt stöd för både ungdomar och föräldrar. Ni som följt min blogg ett tag vet att vi haft det lite tufft med en av våra tonåringar för några år sen. Den mannen var då en god lyssnare och ett enormt stöd för mig som vilsen och rädd mamma. Sent i går kväll fick jag ett nytt tungt besked, som jag vet kommer bli jobbigt för min dotter. En nära släkting på hennes pappas sida är i det kritiska stadiet. En kvinna mitt i livet med 3 unga vuxna barn och make. En kvinna som alltid givit 100% för sina barn. Mina tankar går till alla berörda och har fått mig att fundera mycket på min egen roll som mamma. Jag och min dotter har pratat massor om det här. Döden är på nåt sätt tabu ,men ibland måste man få bara prata,prata. Ingen av oss är ju skyddade ifrån den men de flesta av oss får leva ett långt härligt liv. Men om nåt skulle hända vore det då inte bättre att känna att man inte är ovän med någon eller att man åtminstone hann prata ut ? Ja man får sig många tankeställare när man ställs inför såna här situationer. Ja nu blev jag lite djup och nedstämd i mitt inlägg men sånt här berör så fruktansvärt mycket att det bara gör ont. Kram på er alla !
 

5 kommentarer:

Hilla på My Woodhome sa...

Ja, du har så rätt!

Vi ska aldrig ta varann för givet!
Därför ska man ta tillvara på vad varje ny dag kan ge, och vårda det ömt.

En extra Stor kram till dig!
Hilla

Mys och hemtrevnad sa...

ut med det bara..alla behöver vi lätta våra tyngda hjärtan ibland och alla behöver vi bli påminda om att livet kan vara alldeles för kort...det missbrukas ofta...sköt om er! Kramis semlan

Hannis sa...

Kan bara hålla med!
Livet är här och nu, inget att ta för givet.
Fint skrivet av dig!

Kram Hannis

Lilla huset på prärien sa...

Usch ja... sån himla hemsk sjukdom det är. Inte roligt. Det drabbar hej vilt vem som helst också. All styrka till dig!

Kram Jenny

alegni sa...

skickar en styrkekram till dig i denna tid av sorg.

Hej !
Kul att du kikat in hos mig! Här kommer det hända mycket de närmaste månaderna och jag hoppas kunna bjuda på både skratt och trevliga bilder.


Gamla vykort

Gamla vykort