måndag 17 augusti 2009

Nu börjas det !!!


Ja då menar jag inte att barnen börjar nytt läsår. Nej, jaktsäsongen har satt igång. From 16 augusti får man jaga rådjur, bock tror jag. Men det jagar ju jag året runt *fniss* .Ha,ha nu får jag skölja munnen noga fy på mig. I går när maken kom hem från skogen stormade han in i hallen och ropade -Nu händer det grejer älskling ! Jo jag ser det, var min första tanke när jag såg rosbuketten. Dom har ju inte kommit så ofta senaste tiden. Men jag fattade ju att det inte var det han menade. Så som en god hustru frågade jag "spelat" intresserad vad han menade. - Jo nu jäklar har jag hittat hår i skogen. Hår ? hår i skogen? Jaha har någon klippt sig eller tappat peruken? Jag fattar noll! Så forsätter han , ja så hittade jag den här och en lega där suggan varit med sina ungar. Var på han på kösbordet slänger upp en bete/horn eller va tusan det nu heter från ett vildsvin. Tjena nu fattar jag, att jag ALDRIG,ALDRIG någonsin mer kommer att gå ut i skogen igen. Jag skiter i blåbär,lingon och svamp. Hädanefter köper jag det på ICA Kvantum. - Men älskling, säger maken de är ingen fara dom är så snälla och rädda för oss. Jaha, men jag tänker inte hamna i vägen för en gris på 50-100 kg i skogen. NO WAY!!!!! -Nej ,nej säger maken, men kötet vill du ha! Klart jag vill, tillagat och ofarligt på tallriken. Så här kommer det låta fram till sista januari då älgjakten är slut. Är som att läsa en Hälge tidning. Maken kommer prata jakt från morron till kväll med allt och alla. Man får lyssna vare sig man vill eller inte! Han bara mal och mal. Soffbordet kommer vara belammrat med alla jaktidningar som går att köpaMedans mina inredningstidningar står prydligt i tidningstället. Oj, oj jag lovar att ni som följer min blogg inte kommer få en tråkig höstläsning *fniss*.

13 kommentarer:

Anonym sa...

Hej, du ska vara glad att du har hunnit läsa, jag har målat, målat, svurit, skruvat i skurv, fel oftast förstås, svurit, målat och målat, men det blir fint när det blir klart, har ju 2 projekt på gång på både fram och baksida.
kram elaka styvmor

Jenny sa...

Hej Nilla!
Igår hade vi två rådjur på tomten som gick o mumsade på våra syrenbuskar..jag öppnade fönstret o hotade dem med Runar! Fast det kanske är din man jag ska nämna istället,hihi! Han verkar vara jägare med stort J;)

Ha en fin kväll,
Kram Jenny

K sa...

Hej ;D och TACK för din lilla hälsning, såå KUL med en ny läsare och en ny blogg för mej att titta in till ;D
Ha d gott/kraaam K

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Hej vad kul! Roligt att läsa om era äventyr! Åh fy bubblan för de där otäcka vildsvinen, hälsa maken att han tar kål på dem.
Ha det gott!
kam vännen!
nina

~~*Pennyshouse*~~ sa...

Hej hej!
vilket äventyr..hihihihi
ja att köra på ett vildsvin är nog inte det roligaste.

hihi.har oxå vart allergisk mot husvagnar från & till.men just nu har jag en good feeling till campinglivet.Då vi förra året tältade 7 pers....inte lika kul.

Kram nilla

Sjabbig men chic sa...

Nej, fy för den lede, inte skulle man vilja stöta i hop med något sånt odjur i skogen!
Fast å andra sidan bockar och svin, bockar och svin... tänk att det kan du stöta i hop med på Kvantum också!

kram Lisa

zinkbaljan sa...

Halloj å tack för din kommetar hos mig!!!!
Är det jakt nu, då är det bäst att passa sig ute i skogen, vi ska ut i morgon å plocka blåbär...;=)

Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaam

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Så nu är det dax då:)))jakt...så kul o udda intresse!

~~ Kram ♥ Millan~~

Huset vid ån sa...

Hej svejs! Jag känner igen mig..jag har likadant! Fredric jagar också! Men det är gott att ha kött i frysen...Hi!Hi! Trevlig Helg på dig! kram Therese

Anonym sa...

Vad roligt att du hittat till min blogg : )
Såg att du skrev en del om Öregrund! Där är jag en hel del då sambon kommer från Gräsö ursprungligen. Din blogg är jätte fin : ) Ska läsa vidare nu.

Kram
Maria

Lantligt i stan sa...

Jag lyssnar gärna på några jakthistorier i höst! Förra hösten hade min mamma björnar på tomten när hon skulle till jobbet. Katten Fia fräste när hon kom ut på bron, varefter hon sprang in och gömde sig under sängen. Jag skulle nog följt hennes exempel om jag varit där.
Kram Anki

Hem och Lycka sa...

Usch vad otäckt att stöta på en i skogen, förstår dig som inte vill ge dig ut :-D

kram

Eikkala sa...

Ha ha... din make verkar vara en rolig prick. Kan inte din make komma hit, vi har varningskyltar på vägen angående vildsvin. Så jag och skogen träffas väldigt sällan.
Kram sari

Hej !
Kul att du kikat in hos mig! Här kommer det hända mycket de närmaste månaderna och jag hoppas kunna bjuda på både skratt och trevliga bilder.


Gamla vykort

Gamla vykort